آموزشی

نحوه تمیز کردن فر گاز

نحوه تمیز کردن فر گاز

آشپزخانه به دلیل اینکه ارتباط مستقیمی با نگه داری مواد غذایی و همچنین پخت غذا دارد یکی از مهم ترین قسمت های خانه به حساب می آید. این مکان به صورت روزانه مورد استفاده قرار گرفته و هر لحظه و هر زمان ممکن است در آن غذایی پخته شود ، به همین دلیل محیط و وسایل موجود در آن زودتر کثیف شده و نیاز به پاکیزه نگه داشته شدن دارند که باید در نظافت تک تک اجزا و وسایل آشپزخانه دقت کافی داشته باشیم. یکی از وسایل و اجزا آشپزخانه فر گاز می‌باشد که به دلیل پخت انواع غذا در آن ممکن است کثیف شوند و نیاز به نظافت داشته باشند.برای کسانی که آشنایی چندانی با نحوه تمیز کردن فر گاز ندارند انجام نظافت آن برایشان به کار سختی تبدیل می‌شود.در این مقاله با ارائه راهکار های ساده و عملی، شما را در تمیز کردن فر گازتان یاری خواهیم کرد.

برای تمیز کردن فر چه باید کرد؟

برخی افراد در تمیز کردن وسایل وسواس به خرج داده و اجزای تشکیل دهنده فر را به طور کامل از هم جدا می‌کنند تا بتوانند به خوبی آن ها را شستشو دهند.در تمیز کردن اجزای داخلی فر شما باید اجزای متحرک آن را به خوبی بشناسید تا فقط آن ها را از فر جدا کنید، بقیه اجزای ثابت نیاز به جدا کردن نداشته و با یک دستمال مربوط به راحتی تمیز می‌شوند. برخی از اجزای متحرک که میتوان آن ها را از هم سوا کرد عبارتند از :

برای تمیز کردن فر چه باید کرد؟
  • سینی های فر از جمله از اجزایی هستند که به راحتی می‌توانید از داخل فر بیرون آورده و نسبت به تمیز کردن آن ها اقدام کنید.برخی از غذاها در اثر پخته شدن حجمشان بیشتر شده و در صورتی که ظرف آن ها کوچک باشد باعث می‌شود که مواد اضافی از ظروف سر ریز شده و بر روی سینی بریزد، به همین دلیل بهتر است از شوینده ها در شستشوی سینی استفاده شود تا اثر بخشی بیشتری داشته باشد.
  • سیخ های جوجه گردان از دیگر اجزای متحرکی می باشند که میتوان به راحتی آن را برای شستشو از فر جدا کرد.این سیخ ها هنگامی که مرغ بر روی آن ها قرار دارند در اثر پخته شدن کثیف شده و نیاز به جدا شدن و شستشو دارند.
  • در برخی از طبقات فر صفحهاتی قرار گرفته شده که کشویی بوده و میتوان به سادگی از فر جدا کرد.بعد از جدا کردن میتوانید آن را شستشو دهید.

مراحل تمیز کردن فر گاز

مراحل تمیز کردن فر گاز

اگر شما قصد دارید که فر گازتان را برای اولین بار تمیز کنید بهتر است مراحل زیر را دنبال کنید تا نتیجه ی خوبی حاصل شود:

  • در ابتدا برای بهتر تمیز شدن اجزای فر بهتر است که اجزای متحرک را از آن جدا کرده و تک تک آن ها را به صورت جداگانه شستشو دهید.
  • بعضی اوقات در اثر پخت غذا، باعث می‌شود که محفظه فر مانند دیواره ها کثیف شوند.در این زمان بهتر است با یک دستمال مرطوب آن کثیفی ها را تمیز کنید.
    هنگام تمیز کردن می‌توانید از شوینده ها و پاک کننده های مخصوص استفاده کنید تا کثیفی ها به خوبی پاک شوند.
  • در مواردی کثیفی ها در اثر گذشت زمان و همچنین در مقابل حرارت مقاوم تر شده و به سختی پاک می‌شوند در این صورت می‌توانید از پاک کننده های مخصوص استفاده کرده و با استفاده از یک اسکاچ نرم کثیفی ها را تمیز کنید.
  • هنگام تمیز کردن فر، لولا ها و قسمت های داخلی گوشه ها را فراموش نکنید چون معمولا کثیف بوده و نیاز به تمیز کردن دارند.

چگونه چربی داخل فر را تمیز کنیم؟

همان طور که گفته شد بعضی اوقات ممکن است غذاهایی را برای پختن داخل فر بگذاریم که یا حجمشان بیشتر شده و یا به اطراف خود روغن پخش می‌کنند این کثیفی ها بسیار مقاوم بوده و با یک دستمال مرطوب به راحتی تمیز نمی‌شوند و به یک معضل تبدیل می‌شوند. برای این کثیفی ها نیر راه حل هایی به شرح زیر وجود دارد :

چگونه چربی داخل فر را تمیز کنیم؟
  • استفاده از حلال چربی یکی از گزینه هایی می‌باشد که می‌توانید برای پاک کردن چربی ها از آن استفاده کنید.بر روی کثیفی مقداری از حلال را ریخته و یا اسپری کنید و سپس مقداری منتظر بمانید تا حلال به خوبی چربی ها را حل کند.بعد از گذشت چند دقیقه با یک دستمال آن ها را به خوبی تمیز کنید.خواهید دید که چربی ها به خوبی تمیز شده اند.
  • اگر حلال چربی در دسترش شما نبود راه حل دیگری را برای شما آماده کرده ایم. محلول آب گرم و جوش شیرین حلال مشکلات خواهد بود.مقداری جوش شیرین را در داخل آب گرم ریخته تا به خوبی در داخل آن حل شود سپس محلول به دست آمده را بر روی چربی ها و کثیفی ها زده و بعد از چند دقیقه صبر کردن آن ها را با یک دستمال مرطوب به خوبی پاک کنید.

سیستم تمیز کننده خودکار فرگاز چگونه عمل می‌کند؟

سیستم تمیز کننده خودکار فرگاز چگونه عمل می‌کند؟

امروزه برخی از فر های گازی مجهز به سیستم تمیزکننده خودکار شده اند که هم باعث تمیز نگه داشتن فر شده و هم در زمان شما صرفه جویی می‌کنند که این سیستم ممکن است یکی از دو روش زیر را در پیش بگیرد:

  • سیستم تمیزکننده برخی فر ها از طریق بخار آب عمل می‌کند. فرایند تمیز کردن فرگاز از طریق آب و گرما انجام گرفته و عملکرد آن به این صورت است که کثیفی ها از طریق بخار سست شده و بعد از باز کردن درب فر باید با استفاده از یک دستمال تمیز آن کثیفی ها را به خوبی پاک کرد.
  • سیستم تمیزکننده فرهای دیگر از طریق حرارت بالا باعث تمیز شدن آن ها می‌شود و عملکرد آن به این صورت است که از طریق حرارت بالا چرک و کثیفی سوخته و تبدیل به خاکستر می‌شود.

چگونه سینی فر را تمیز کنیم؟

چگونه سینی فر را تمیز کنیم؟

برای تمیز کردن سینی فر به روش زیر عمل کنید:

  • ابتدا ظرف بزرگی را با آب ولرم پر کرده و سپس با اضافه کردن جوش شیرین، محلول جوش شیرین را آماده میکنیم.
  • سپس سینی فر را به مدت 20 دقیقه در داخل محلول گذاشته تا به خوبی در داخل آن خیس بخورد سپس آن را خارج کرده و به خوبی با آب شستشو دهید.

چگونه شیشه فرگاز را تمیز کنیم؟

چگونه شیشه فرگاز را تمیز کنیم؟

تمیز کردن شیشه فر را زمانی انجام دهید که فر کاملا سرد است و می‌توانید طبق عملکرد زیر آن را انجام دهید:

  • درب فر را به صورت افقی و بسته نگه دارید.
  • محلول شیشه شور را چند مرتبه به قسمت آینه ای آن اسپری کنید.
  • سپس با استفاده از یک دستمال نرم لکه های موجود بر روی آن را پاک کنید.
  • در برخی موارد بعد از پاک کردن شیشه فر، جای دستمال بر روی آن ها می‌ماند برای جلوگیری از این کار بعد از پاک کردن شیشه با یک دستمال خشک شیشه را تمیز کنید.

نتیجه گیری

با آن که خرید فرگاز و استفاده از آن کاری ساده می‌باشد اما طرز استفاده و نحوه نگه داری آن بسیار مهم می‌باشد. در صورتی که به درستی از آن استفاده نشود و همچنین تمیز نگه داشته نشود به مرور زمان خراب شده و کارایی خود را از دست می‌دهند به همین منظور مراقبت و تمیز نگهخ داشتن فرکاز بسیار مهم است. با آشنا شدن در مورد نحوه تمیز کردن فرگاز از این به بعد راحت تر خواهید توانست فرگازتان را تمیز نگه دارید. به این نکته توجه کنید که هرچه بازه های تمیز کردن طولانی باشد، پاک کردن کثیفی ها دشوار تر خواهد بود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *