آموزشی

مزایا و معایب فر برقی و گازی

مزایا و معایب فر برقی و گازی

بر هیچ کسی اهمیت وجود فر در خانه پوشیده نیست، خانم های خانه دار و افراد علاقه مند به آشپزی همه به نوعی با این وسیله سر و کار دارند. پخت انواع کیک و شیرینی و همچنین انواع غذا های مختلف با استفاده از فر برقی و گازی امکان پذیر می‌شود. اینکه هنگام خرید فر نوع برقی و یا گازی آن را انتخاب کنید کاملا به سلیقه و همچنین کاربرد شما بستگی خواهد داشت، برای اینکه بتوان انتخاب هوشمندانه ای داشت در این مقاله، ال سل قصد دارد به مزایا و معایت فر برقی و گازی بپردازد. با آشنا شدن با این نکات مطمینا انتخاب بهتر و هوشمندانه تری خواهید داشت.

فر برقی

فر برقی

تا حدودی از اسم این نوع فر ها می‌توان فهمید که منبع انرژی این فر ها انرژی برق می‌باشد. در این فر ها المنت هایی وجود دارد که به وسیله انرژی برق گرم و داغ می‌شوند، گرمای تولید شده به قدری بوده که برای پختن غذای مورد نیاز شما کافی می‌باشد. معمولا در فرهای برقی 3 تا 4 المنت برقی وجود دارد که بدون ذره اشعه مضر باعث پخته شدن غذای شما می‌شود.

مزایای فر برقی کدامند ؟

مزایای فر برقی کدامند ؟
  • همه با مایکروویو ها و اشعه مضر آن آشنا هستید. مایکروویو ها با استفاده از اشعه باعث گرم شدن و پخته شدن غذای شما می‌شوند که در طولانی مدت سلامتی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهند، این در حالی است که فرهای برقی اشعه مضری نداشته و سلامتی شما را تهدید نمی‌‎کنند.
  • کیفیت غذا یکی از مهم ترین معیار هایی می‌باشد که در طول پخت غذا باید حفظ شود. فرهای برقی با عملکرد یخ زدایی، پخت و گرم کردن مواد غذایی در کوتاه ترین زمان، کیفیت موارد غذایی را در طول پخته شدن حفظ میکنند و از این جهت بهترین گزینه برای خرید فر به حساب می آیند.
  • تنوع درجه در این فر ها بالا بوده و به راحتی می‌توانید بر روی دمای مورد نظر خود تنظیم کنید.
  • کنترل دما در فرهای برقی ساده تر از فرهای گازی می‌باشد به این دلیل که کنترل میزان حرارت المنت ها نسبت به کنترل مقدار شعله فر آسان تر می‌باشد.
  • اگر به دنبال کیک و شیرنی ترد هستید حتما از فرهای برقی استفاده کنید. کیک، شیرنی ، نان و هر غذای خمیری در این نوع فر ها به خوبی پخته شده و ترد می‌شوند.
  • تعداد برنامه های پخت در این فر ها نسبت به فر های گازی بیشتر است و راحت تر خواهید توانست برنامه مورد نظر خود را انتخاب کرده و از تنظیم مدت زمان و همچنین دما بی نیاز شوید.
  • برخی از فر های برقی ویژگی خود تمیز شونده خودکار دارند که با استفاده از دمای بالا فر این ویژگی میسر میشود، تکه های غذا ریخته شده در داخل فر با دمای بالا سوخته و خاکستر شده و از این طریق به راحتی با کشیدن یک دستمال تمیز می‌شوند.
  • فرهای برقی برای پخت و پز مواد غذایی خشک مثل کیک و شیرنی کاربرد بیشتری دارند.

معایب فر برقی کدامند؟

معایب فر برقی کدامند؟
  • به دلیل اینکه این فر ها با استفاده از انرژی برق کار می‌کنند به همین دلیل می‌توان گفت مصرف انرژی برق بالایی دارند.
  • المنت های استفاده شده در طول سالیان بر اثر استفاده مکرر خراب شده و یا دچار اختلال می‌شوند که نیاز به تعویض پیدا خواهند کرد.

فر گازی

فر گازی

این نوع فر ها که از قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفتند نیاز به گاز شهری دارند و با استفاده از شعله حرارت مورد نیاز را تامین می‌کنند. برق استفاده شده در این نوع فر ها تنها برای روشن کردن لامپ و همچنین چرخش جوجه گردان به کار گرفته می‌شود و کاربرد دیگری ندارد.

مزایای فر گازی

مزایای فر گازی
  • قیمت فر گازی در مقایسه با فر برقی ارزان تر می‌باشد.
  • هزینه انرژی گاز در ایران نسبت به هزینه انرژی برق ارزان تر است و این باعث می‌شود که مصرف انرژی در فر های گازی مقرون به صرفه تر باشد.
  • جنس به کار برده شده در آن ها کیفیت بالایی داشته و دیر تر خراب می‌شوند.
  • هزینه تعمیر این نوع فر ها و همچنین تعویض قطعات آن ها ارزان تر می‌باشد.
  • غذا در فر های گازی کاملا خشک نشده و تا حدودی رطوبت غذا حفظ می‌شود.
  • این فر ها به سرعت گرم شده و پس از خاموش شدن نیز به سرعت خنک می‌شوند.

معایب فر گازی

معایب فر گازی
  • فر های گازی در مقایسه با فر های برقی تعداد برنامه پخت کمتری داشته و تنوع زیادی ندارند.
  • در این نوع فر ها چون حرارت توسط شعله تامین می‌شود به همین دلیل کنترل دما سخت بوده و به طور دقیق نمی‌توان درجه حرارت فر را تنظیم کرد.
  • ترکیب عامل برق و حرارت کمی خطرناک می‌باشد. لامپ موجود در فر و همچنین حرارت حاصل از شعله ها خطر آتش سوزی را ممکن می‌سازد هر چند فر های جدید با ایمنی کاملی ساخته شده اند.
  • معمولا در فر های گازی امکان روشن شدن همزمان شعله های سمت بالا و پایین وجود ندارد و ابتدا باید شعله پایین را روشن گذاشته تا غذا به خوبی بپزد سپس شعله های سمت بالا را برای بهتر پخته شدن قسمت بالایی غذا روشن می‌کنند.

فر برقی و گازی

فر برقی و گازی

این نوع فر ها به تازگی وارد بازار شده و از دو منبع برق و گاز به صورت همزمان برای تامین حرارت مورد نیاز استفاده می‌کنند.

مزایا و معایت فر گازی و برقی چیست؟

مزایا و معایت فر گازی و برقی چیست؟
  • در فر های گازی برقی حرارت می‌تواند به صورت همزمان از جهت بالا و پایین باعث پخته شدن غذا می‌شود. معمولا المنت برقی در قسمت بالا قرار گرفته و شعله گازی از قسمت پایین باعث پخته شدن غذا می‌شود.
  • در این نوع فر ها نیاز به لوله کشی گاز دارید که به صورت مستقیم به فر وصل شده باشد.
  • در این فر ها رطوبت غذا به صورت کامل از بین نرفته و در مواردی باعث خمیر شدن غذای شما می‌شود. هنگام پخت کیک و شیزینی خشک و ترد شدن بسیار مهم می‌باشد که متاسفانه در این نوع فر ها نمی‌توان ترد بودن را تضمین کرد.
  • فن موجود در فر باعث پخش شعله ها به صورت نامنظم شده که این امر باعث می‌شود غذا به صورت غیر یکنواخت بپزد به این صورت که برخی نقاط آن سوخته و برخی نقاط آن خام بماند.

نتیجه گیری

با نکات اشاره شده میتوان نتیجه گرفت که انتخاب و خرید فر گازی یا برقی کاملا به نوع استفاده شما بستگی خواهد داشت به عبارتی قبل از انتخاب ابتدا باید انتظارات خود از فر و همچنین نوع استفاده خود را تعیین کنید، سپس بار دیگر مزایا و معایب گفته شده را مرور کرده تا بتوانید انتخاب ایده آلی داشته باشید.برای خرید فر گازی و یا خرید فر برقی می‌توانید از ال سل کمک گرفته و با مقایسه ویژگی های آن ها یک خرید شیرین را تجربه کنید.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *