فر بخار پز و آشنایی کامل
30
آبان
اگر به فکر سلامتی خود باشید مطمینا با مضرات غذای سرخ شده آشنا هستید یکی از مهم ترین آن ها میتوان به از دست رفتن ویتامین مواد غذایی هنگام سرخ شدن اشاره کرد. در مقابل غذا های سرخ شده غذاهای بخارپز وجود دارند که نه تنها مضر نیستند بلکه خوردن آن ها توصیه میشود. یکی از علت هایی که خوردن مواد غذایی بخارپز توصیه میشود، ماندن خاصیت و ویتامین های مواد غذایی در داخل آن میباشد. پختن این غذا ها برای خود درد سر هایی دارد که پیشرفت تکنولوژی این دردسر ها را رفع کرده است که پیدایش فر بخار یکی از این نمونه ها میباشد. برای آشنایی بیشتر با این نوع فر ها، و نحوه کار فر بخار در ادامه با ما همراه باشید.
مطمینا همگی با نحوه کار فر ها آشنا بوده و با طرز کار آن ها آشنا هستید ولی شاید سوالی که ذهنتان را مشغول کرده باشد این است که تفاوت فر های بخار با فر های معمولی در چیست؟! فر های بخارپز از بخار داغ برای پخته شدن مواد غذایی استفاده میکنند و مواد غذایی به صورت بخارپز پخته میشوند. روال کار این مدل ها به این صورت است که ابتدا در محفظه مخصوص آب ریخته میشود( در مدل هایی فر به صورت مستقیم به آب متصل میشود) بعد از داغ شدن فر، آب شروع به بخار شدن کرده و بخار حاصل به صورت همرفتی در داخل آن پخش میشود که این بخار داغ باعث پخته شدن مواد غذایی داخل آن میشود.
فر ها به مرور زمان دچار تغییر و تحوالاتی شده اند یکی از امکانات جالبی که به آن ها اضافه شده است کانوکشن میباشد.در فر های دارای این امکان یک فن و یا به عبارتی سیستم تهویه ای در داخل محفظه، جریان هوای داغ را برای بهتر پخته شدن مواد غذایی به طور یکنواخت توزیع میکند.
در برخی از مدل ها، فر مجهز به کانوکشن سریع شده است، این فر ها برای کسانی که وقت کمی برای پختن غذا دارند مناسب تر است چون حرارت را با سرعت بیشتری در داخل محفظه پخش کرده و باعث سریع پخته شدن مواد غذایی میشود.
اگر بخواهیم به تعدادی از مزایای این فر ها اشاره کنیم میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:
پخت سریع مواد غذایی و حفظ ارزش غذایی بیشتر نسبت به سایر فر های معمولی
کامل و یکسان پخته شدن مواد غذایی
امکان برشته شدن
مصرف برق بهینه
همه میدانیم که غذا های بخار پز شده ارزش غذایی بالاتری نسبت به مواد غذایی سرخ شده دارند، هنگام سرخ شدن ارزش غذایی مواد از دست رفته و خوردن آن ها فقط جنبه سیر کردن خواهد داشت این در حالی است که در فر های بخار پز رطوبت، ویتامین و مواد معدنی موجود در مواد غذایی بهتر حفظ میشود؛ برای پخته شدن غذا نیاز به روغن زیادی نبوده و حتی در مواردی میتوان از روغن استفاده نکرد و این باعث میشود که سلامت انسان حفظ شود.
برخی غذا ها مانند مرغ هنگام سرخ شدن، خشک شده و خوردن آن ها دشوار میشود، با پختن این مواد در فرهای بخار پز دیگر نگران خشک شدن آن ها نخواهید بود و از طعم آن نهایت لذت را خواهید برد.
با آنکه مزایای خوردن غذای سالم مهم تر بوده و شاید معایب فر بخار پز زیاد به چشم نیاید ولی با این حال سرعت پخته شدن مواد غذایی در این نوع فر ها پایین بوده و پخته شدن برخی مواد ممکن است ساعت ها طول بکشد اما وجود کانوکشن این مشکل را حل کرده و با پخش یکنواخت جریان هوای داغ داخل فر سرعت پخته شدن را به صورت چشم گیری افزایش میدهد.
همچنین قطعات محفظه فر به دلیل اینکه به صورت مستقیم با بخار در تماس هستند ممکن است به مرور زمان پوسیده شده و نیاز به تعویض داشته باشند که اگر جنس فر شما خوب باشد این زمان برای شما طولانی تر خواهد شد.
پخت غذا در داخل این فر ها ساده بوده و با گذاشتن مواد غذایی مورد نظر خود در داخل آن شاهد پخته شدن آن خواهید بود. حرارت بخار، غذای شما را احاطه کرده که باعث میشود مواد غذایی به خوبی مغز پخت شوند.
به صورت کلی خرید فر توکار و یا مبله از خرید های واجب هر آشپزخانه به حساب می آید، اینکه نوع و مدل آن را به صورت برقی انتخاب کنید و یا به صورت بخار پز به سلیقه طبخ غذا شما بستگی خواهد داشت. اگر به سلامت خود اهمیت داده و به دنبال غذا هایی با ارزش غذایی بالایی هستید مطمینا فر بخار پز انتخاب خوبی برای شما خواهد شد.
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری